1e nieuwsbrief itslearning - RSG Lingecollege, 29 maart 2012

Welkom bij deze eerste nieuwsbrief. Gemaakt, bewaard en gehost via ons nieuwe itslearning leerplatform. Iedereen die een login heeft kan op deze manier eenvoudig zijn eigen webpagina's maken tot een hoeveelheid van 50 MB. Dus ook leerlingen. Ga naar je ePortfolio, klik op "Mijn bestanden" en dan op "Mijn webbestanden" en maak je eerste echte internetpagina, inclusief afbeeldingen, foto's en video's. smile

Word-documenten op het digibord is echt een beetje verouderde technologie. Statische pdf-bestanden die je eenvoudig kunt vergroten of levendige html-pagina's zijn de toekomst. Een HTML-pagina moet altijd de extensie .html hebben. Dus heb je altijd al een HTML-pagina willen maken maar ben je daar nooit aan toegekomen omdat je daar een HTML-editor of een compleet pakket zoals Dreamweaver voor nodig had... nu is je kans. Maak je eerste echte internetpagina en publiceer het in één minuut.

Waarom hebben we gekozen voor itslearning? Klik op afspelen van onderstaande video (duurt slechts 39 sec).

Wil je meer filmpjes e.d. bekijken over itslearning? Kijk op mijn Scoop.it pagina : http://www.scoop.it/t/its-learning

Scoop.it is een prachtig voorbeeld van moderne internet-toepassingen waarmee een docent in een handomdraai een thematisch overzicht kan maken over een bepaald onderwerp. Werkt heel mooi op het digibord. Zie dit voorbeeld voor een Scoop.it pagina van Wiskunde voor de brugklas toen het over symmetrie ging. Mijn 'gejat' filmpje van RTL-4 over 'Wat als getallen niet bestonden' is de moeite waard om te bekijken. Zo'n geslaagd filmpje zet ik ook op mijn Vimeo-pagina over Wiskunde onderwerpen. Wat ook goed werkt op het digibord is de site http://geoenzo.nl. Het is een compleet digitaal Wiskunde-schoolbord inclusief geodriehoek, lineaal en passer en volledig webbased. Al deze links zet ik natuurlijk op mijn vaksites in itslearning, zodat ik met enkele klikken mijn les kan verlevendigen.

Het nieuwe leerplatform itslearning is geen pilot. Met ingang van het schooljaar 2012-2013 wordt het ingevoerd en is TeleTOP voor leerlingen niet meer beschikbaar.

Vandaag is het precies een maand geleden dat 37 enthousiaste docenten de starterstraining itslearning gevolgd hebben. Dit waren de deelnemers:

Deze collega's mochten als 'early adapters' als eerste kennismaken met onze nieuwe leeromgeving. We noemen ze de ITS-coaches van de sectie. Heb je vragen over itslearning dan kun je bij deze collega's terecht.

Nog wat tips wanneer je itslearning gaat gebruiken:

Heel veel scholen zijn op dit moment bezig om meer ICT in de klas te brengen.

Kijk bijvoorbeeld op http://2012.deontdekkingsreisvanlvo.nl/ of op http://o4nt.nl/

Deze laatste site gaat misschien wat ver, maar de wereld verandert. Dat is ontegenzeggelijk een feit dat we niet mogen ontkennen.

Op 12 april is er een itslearning gebruikersdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Klik HIER voor meer informatie.

Wanneer deze vorm van communiceren je bevalt, laat het me weten dan verschijnt er snel een nieuwe nieuwsbrief.

Veel lees- en luister- en kijkplezier gewenst.

Met vriendelijke groet,
Geert Volleberg

 


Web Counter