U bent hier: Gebruikers- en rollenbeheer > Ouders > Ouders

Ouderdashboard

Betrokkenheid van ouders is essentieel voor het slagen van een kind in het onderwijs. Met een speciaal ouderdashboard beschikken ouders over een snel, eenvoudig en veilig kanaal om het onderwijs van hun kinderen te volgen.

Met het ouderdashboard van itslearning is communicatie tussen docenten en ouders eenvoudiger dan ooit tevoren; de informatie gaat niet verloren en raakt niet kwijt in de schooltas. Ouders hebben toegang tot het dashboard met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord en kunnen zich aanmelden vanaf elke computer die een internetaansluiting heeft. Ze kunnen op elk gewenst moment informatie over hun kind bekijken, inclusief taken, presentie, gedrag, cijfers, studiewijzers en opdrachten. Elke school kan zelf bepalen welke informatie wordt gepubliceerd.

Het ouderdashboard is niet alleen nuttig voor de ouders, maar bespaart ook tijd voor docenten. Met een goed ingesteld ouderdashboard hoeven ze geen tijd te besteden aan het maken van rapporten over de voortgang, de presentie, het gedrag of de prestaties van hun studenten, omdat de informatie zodra deze is bijgewerkt in itslearning ook automatisch wordt bijgewerkt in het ouderdashboard.

Als een ouder meer dan één kind op school heeft, kunnen alle kinderen worden opgenomen in hetzelfde ouderdashboard.

Beheerders: Raadpleeg het materiaal in het onderwerp Aan de slag.

Wat bevat het ouderdashboard?

Als het ouderdashboard eenmaal is ingeschakeld, beschikken beheerders, docenten, mentoren, studenten en ouders over tal van mogelijkheden.

Closed Lijst met functies

Welke informatie kunnen de ouders zien?

Privacywetgeving en de dagelijkse praktijk verschillen van land tot land. Daarom kunnen sitebeheerders het niveau definiëren waarop ouders toegang moeten hebben tot de informatie over hun kinderen. Ouders hebben toegang tot zowel de geaggregeerde informatie die beschikbaar is in het ouderdashboard als de inhoud van de meeste vakken – zoals opdrachten, toetsen en bestanden - vanuit de blokken Taken en Studiewijzer. Uitzonderingen hierop zijn discussies en bepaalde inhoud van de uitgever, die momenteel niet beschikbaar zijn vanwege problemen met privacy en rechten.

Beheerders kunnen op organisatieniveau kiezen of ouders opdrachten, documenten of andere activiteiten en bronnen in de vakken van hun kinderen mogen bekijken. Dit wordt ingesteld via Beheer >> Ouderdashboards beheren.

Samenvattingsdashboards (kind-dashboards)

Ouders krijgen toegang tot een samenvattingsdashboard voor elk van hun kinderen, te bereiken via het gedeelte ‘Uw kinderen’ op het dashboardtabblad. Naast de weergegeven geaggregeerde informatie over een kind kunnen beheerders statische inhoud toevoegen, zoals afbeeldingen, informatie over de school en een ander type inhoudsblok. ClosedMeer informatie ...

Hoe kan ik

Beheerders

ClosedHet ouderdashboard inschakelen
ClosedOuders toevoegen voor een student
ClosedHet niveau definiëren waarop ouders de beschikking hebben over informatie
ClosedOuderdashboards maken en beheren

Mentoren

ClosedInformatie weergeven over de ouderrelaties van uw studenten